Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ταλαιπωρεί περισσότερο τα μαλλιά μας, λόγω της έκθεσης τους στον ήλιο, της συχνής επαφής τους με το θαλασσινό νερό. Ας μην απελπιζόμαστε όμως εύκολα. Μπορούμε με 3 απλά υλικά να φτιάξουμε το δικό μας λαδάκι για να περιποιηθούμε και να τα επαναφέρουμε σε μια υγιή κατάσταση. Τα τρία υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι :

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο περιέχει Omega-9 λιπαρά οξέα και είναι ικανό να αντιμετωπίσει δερματικές παθήσεις με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο. Προσφέρει στο δέρμα την ενυδάτωση που χρειάζεται, καθώς διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας με σκοπό να εμποδίσει την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.

Λάδι jojoba

Το λάδι jojoba είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ιώδιο, ψευδάργυρο και χαλκό. Περιέχει λοιπόν, χρήσιμα και θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά μας που θα μας βοηθήσουν να τα θρέψουμε από την ρίζα έως τις άκρες.

Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου

Το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου είναι ιδιαίτερα γνωστό για την χρήση του σε διάφορα σαμπουάν και προϊόντα μαλλιών και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιε’ιται ιδιαίτερα γιατί βοηθάει στην ενδυνάμωση της τρίχας και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Πως χρησιμοποείται :

Σε ένα μεγάλο μπουκάλι με στόμιο θα προσθέσουμε 30ml καστορέλαιο, 20ml λάδι jojoba και 12 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Έπειτα θα προσθέσουμε απιονισμένο νερό και αφού το ανακινήσουμε καλά έτσι ώστε να μην είναι πολύ πηχτό και να ανακατευτούν πολύ καλά τα συστατικά του μπορούμε να το εφαρμόσουμε. Απλώνουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών μας από την ρίζα μέχρι τις άκρες και έπειτα τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια ζεστή κατά προτίμηση πετσέτα για 1-1,5 ώρα. Τέλος, ξεπλένουμε τα μαλλιά μας πολύ καλά έτσι ώστε να φύγει όλη η λιπαρότητα. (Ανακινούμε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση το μπουκαλάκι)

Εφαρμόζουμε το λαδάκι συστηματικά 1-2 φορές την εβδομάδα, θα δούμε στα μαλλιά μας την απαλότητα και την λάμψη που ονειρεύμασταν.