Σε επιδημία τείνει να εξαπλωθεί το φαινόμενο της αϋπνίας. Κάθε νύχτα σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο από τον ύπνο μας μπροστά σε οθόνες ή σκεπτόμενοι την αγχωτική καθημερινότητα μας και τα προβλήματα. Δεν έχουμε όμως ειλικρινή συναίσθηση των προβλημάτων που προκαλούμε στην υγεία μας. Οι συνέπειες της αυπνίας, πολλές: οι άμεσες (εξάντληση, νευρικότητα, πονοκέφαλοι) και φυσικά μακροπρόθεσμα αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσήσουμε από αλτσχάιμερ, σακχαρώδη διαβήτη και άλλες χρόνιες ασθένειες. Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνίες ή κοιμούνται λίγες ώρες έχουν σοβαρά προβλήματα με το πεπτικό τους σύστημα όπως έλκος, δυσαπορρόφηση, ευερέθιστο έντερο κ.α. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται 6 ώρες min με 8 ώρες και οι ανήλικες τουλάχιστον 8 ώρες.

Έξυπνα tip για πιο εύκολο ύπνο:
1. Μην καταναλώνετε αλκοόλ τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον ύπνο.Το αλκοόλ δεν μας χαλαρώνει. Απεναντίας αφυδατώνει τον οργανισμό, τον τοξινώνει και τον εξαντλεί.

2. Το σώμα μας ακολουθεί το κιρκάδιο κύκλο καταναλώστε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας πριν την δύση του ηλίου αυτό βοηθάει στην σωστή πέψη με αποτέλεσμα έναν ήσυχο ύπνο.

3. Κάντε μια λίστα για την αυριανή σας μέρα.
Θα βοηθήσει το μυαλό σας ν’ αποφορτιστεί από σκέψεις.

4. Μην πίνετε πολύ νερό πριν το ύπνο ή διουρητικά ροφήματα.
Η νυχτερινή ούρηση μπορεί να διαταράξει τον ύπνο μας.

5. Μην ασχολείστε στο κρεβάτι με το κινητό σας ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.
Έρευνες δείχνουν ότι ξοδεύουμε έως και δυο ώρες από τον ύπνο μας απλά χαζεύοντας το κινητό μας.

594eb39c1500001f008fffc7

Δεν είναι τυχαίο που οι το φετινό Νόμπελ ιατρικής απονεμήθηκε σε ιατρούς για την έρευνα τους πάνω στο βιολογικό ρολόι και την σημαντικότητα του στην υγεία μας, δώστε την πρέπουσα σημασία στον ύπνο σας.

Εάν πάσχετε από αυπνίες τα παρακάτω βότανα θα συμβάλλουν στην λύση του προβλήματος

Βάμμα βαλεριάνα
Οι φυσικές σταγόνες της βαλεριάνας ενεργούν κυρίως για την ανακούφιση της ήπιας νευρικής έντασης και των διαταραχών του ύπνου. Επίσης, καταπραΰνει τα νεύρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το διανοητικό άγχος. Είναι αγχολυτικό και χαλαρωτικό, καταστέλλει την υπερδιέγερση και τα νεύρα. Το βάμμα βαλεριάνας νικά την αϋπνία και τις νευρώσεις. Για ήπια χαλάρωση και ηρεμία, μπορείτε να πίνετε το μείγμα βοτάνων για αϋπνία και χαλάρωση

Βάμμα πασιφλώρα
Η πασιφλώρα είναι ένα διάσημο βότανο το οποίο είναι ο αντίπαλος του άγχους. Οι φυσικές σταγόνες πασιφλώρας έχουν εξαιρετικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Σύμφωνα με την επιτροπή E και την ESCOP η πασιφλώρα κατευνάζει τα νεύρα και την ένταση καθώς επίσης ρυθμίζει την ευερεθιστικότητα και τα νεύρα.

Αντιμετωπίστε δραστικά την αϋπνία για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.