Βότανα - Τσάι - Βάμματα - Μπαχαρικά - Λάδια Βοτάνων - Φυτικά Έλαια - Divinum

Τηλέφωνο Παραγγελιών:
2310 948560
Δευ. - Παρ.: 09:00-21:00

Τρία βότανα που ανακουφίζουν αποτελεσματικά από τα δυσάρεστα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου & της περιόδου.

Αισθάνεστε άγχος, έχετε κακή διάθεση, είστε οξύθυμες και έχετε συμπτώματα κυκλοθυμίας όταν η περίοδός σας πλησιάζει κάθε μήνα; Έχετε φούσκωμα στο στομάχι κατά τη διάρκεια της περιόδου; Αν ναι, ανήκετε στις 2 από τις 4 γυναίκες με έμμηνο ρυση που πρέπει να υπομείνουν σε κάποιο βαθμό το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), με περίπου το ένα τρίτο από αυτές να υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα. Πιστεύεται ευρέως ότι τα συμπτώματα της περιόδου προκαλούνται από ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό συνήθως όταν πλησιάζει η περίοδος. Παρακάτω θα βρείτε τρία βότανα που μπορούν να σας παρέχουν φυσικά την αναγκαία ανακούφιση από τα δυσάρεστα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα ή και τα συμπτώματα της περιόδου.

Αγγελική
Η ρίζα έχει κερδίσει τη φήμη ως το «απόλυτο βότανο» για τις γυναίκες. Μελέτες δείχνουν ότι η αγγελική έχει φυτό-οιστρογόνα και αυτό στην βοτανική θεραπεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις γυναίκες που πλήττονται τόσο από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου PMS όσο και για την επώδυνη εμμηνόρροια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην προσπάθεια για τον τερματισμό των εξάψεων και τις κράμπες της περιόδου. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (ιδίως εξάψεις), καθώς επίσης και ανώμαλη ή απούσα εμμηνόρροια. Η αγγελική μπορεί να καταναλωθεί με τη μορφή αφεψήματος ή βάμματος (συστήνεται για περισσότερη αποτελεσματικότητα).

Λυγαριά
Η λυγαριά, χωρίς υπερβολή, είναι εξ' ολοκλήρου ένα ακόμα γυναικείο βότανο. Η λυγαριά ρυθμίζει τις ανωμαλίες στον εμμηνορροϊκό κύκλο και στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και καταπραΰνει τα δυσχερής συμπτώματα της περιόδου, όπως για παράδειγμα την ακμή. Επίσης βοηθά στην ομαλή ροή και επαναφέρει την έμμηνο ρύση σε περίπτωση διακοπής. Στην Γερμανία υπάρχουν πληθώρα εγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων για την αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Η λυγαριά μπορεί να ονομαστή και "ρυθμιστής" ορμονών, αυτός είναι και ένας λόγος που χρησιμοποιείται αποτελεσματικά και στην εμμηνόπαυση. Τέλος, η λυγαριά ωφελεί αποτελεσματικά την γονιμότητα της γυναίκας και την ομαλή ωορρηξία, καθώς φαίνεται να αυξάνει την προγεστερόνη και τα οιστρογόνα συμβάλλοντας έτσι στην ευκολότερη σύλληψη. Καταναλώστε την λυγαριά σαν τσάι ή σε μορφή βάμματος.

Νυχτολούλουδο
Πρόσφατα, στο περιοδικό phytotherapie δημοσιεύτηκε η πλήρης λίστα των ιδιοτήτων του νυχτολούλουδου. Η λίστα έγινε μετά από την συλλογή πολλών ερευνών γύρω από το φυτό. Ως σημαντικό και κοινό σημείο των ερευνών αναφέρεται η δυνατότητα του αιθέριου ελαίου του νυχτολούλουδου να βοηθάει στην αντιμετώπιση των διαταραχών του κύκλου και του προεμμηνορυσιακό συνδρόμου. Συνιστάται  σε συνδυασμό για καλύτερα αποτελέσματα με τουλάχιστον από ένα από τα παραπάνω βότανα. Ο τρόπος χρήσης του είναι: σε κάποιο έλαιο βάσης (π.χ. αμυγδαλέλαιο) 100ml ρίχνουμε 8 – 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο και με κυκλικές κινήσεις αλείφουμε στην κοιλιακή χώρα. Το μεθυστικό άρωμα του αλλά και οι ιδιότητες του θα σας ανακουφίσουν.
Αντιμετωπίστε φυσικά και αποτελεσματικά τα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν, η φύση σας δίνει την δυνατότητα, αρκεί να την ακούσετε.

Εδώ θα δείτε όλα τα βότανα και τις ιδιότητες τους.

Κώστας Κουτλουμπάσης.
Σύμβουλος βοτανολογίας

Μυστικά - Συνταγές

Ρωτήστε μας για χονδρική