Βότανα - Τσάι - Βάμματα - Μπαχαρικά - Λάδια Βοτάνων - Φυτικά Έλαια - Divinum

Τηλέφωνο Παραγγελιών:
2310 948560
Δευ. - Παρ.: 09:00-21:00

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα) ή αλλιώς χρυσή ρίζα όπως αποκαλείται είναι στ' αλήθεια χρυσός για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο κουρκουμάς προέρχεται από το φυτό κουρκούμη (Curcuma longa) και περιέχει κουρκουμίνη, μια ουσία ανάλογη της κορτιζόνης. Παραδοσιακά, ο κουρκουμάς χρησιμοποιούταν στην Κινέζικη και Ινδική εναλλακτική ιατρική. Ωστόσο, οι ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητες στον Δυτικό κόσμο, διότι καταπολεμούν ένα μεγάλος εύρος προβλημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.


5 ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:


arthritika 1.ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ & ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ
Ο κουρκουμάς καταπραΰνει τον πόνο που προκαλείται από ρευματοπάθειες και αρθριτικά. Ο κουρκουμάς έχει υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση με αποτέλεσμα να απομακρύνει τις φλεγμονές που υπάρχουν ανάμεσα στα οστά και τις αρθρώσεις. Επιπλέον, ο κουρκουμάς αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό βοηθώντας την κίνηση και την νεότητα του οργανισμού.

 

 

 

kourkoumas 2. ΠΡΟΛΗΨΗ & ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Μια από τις σημαντικότερες δράσεις του κουρκουμά είναι η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του κατά των ελεύθερων ριζών και κατά συνέπεια η δράση του ενάντιον του καρκίνου. Οι αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κουρκουμά προλαμβάνουν τον καρκίνο ιδανικά και καταπολεμούν την δημιουργία κακοηθών όγκων.

 

 

 

kourkoumas2 3. ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ                                                                                        Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Phytotherapy Research ανέδειξε την ωφέλιμη αντικαταθλιπτική δράση του κουρκουμά. Ο κουρκουμάς μειώνει την συμπτωματολογία που εμφανίζει η κατάθλιψη με αποτέλεσμα να τροποποιεί την διάθεση και την συμπεριφορά του ατόμου προσφέροντας ευεξία. Επομένως, ο κουρκουμάς αποτελεί έναν φυσικό εχθρό έναντι της κατάθλιψης και των χημικών αντικαταθλιπτικών.

 

 

 

turmericdiabete 4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗ (type 2)
Ο κουρκουμάς, επιπλέον, ελέγχει τα επίπεδα ινσουλίνης στον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθώντας τον να διαχειριστεί την υπεργλυκεμία. Η κουρκουμίνη, το βασικό συστατικό του κουρκουμά καθυστερεί τις επιπλοκές που προκαλούνται από τον διαβήτη τύπου 2 εξαιτίας τις αντι-φλεγμονώδες και αντιοξειδωτικές δράσεις του.

 

 

memory 5. ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ALZHEIMER
Ο κουρκουμάς και συγκεκριμένα η κουρκουμίνη προστατεύει τον εγκέφαλο από την επίθεση των νευροεκφυλιστικών διαταραχών, όπως το Alzheimer. Ειδικότερα, η κουρκουμίνη πέρα από την αντιφλεγμονώδη δράση που προσφέρει στον οργανισμό, εμποδίζει την συσσώρευση της β-αμυλοειδούς ουσίας στον εγκέφαλο που συμβάλλει στην ασθένεια του Alzheimer.

Μυστικά - Συνταγές

Ρωτήστε μας για χονδρική