Βότανα - Τσάι - Βάμματα - Μπαχαρικά - Λάδια Βοτάνων - Φυτικά Έλαια - Divinum

Τηλέφωνο Παραγγελιών:
2310 948560
Δευ. - Παρ.: 09:00-21:00

Κράταιγος

  Το βότανο της καρδιάς

 

    Ο κράταιγος είναι ένα εξαιρετικό και πολύτιμο φαρμακευτικό βότανο. Το όνομα του μαρτυράει ότι βοηθάει να κάνει κραταιά την καρδιά. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Το μεσαίωνα ήταν το σύμβολο της ελπίδας και το χρησιμοποιούσαν σε πολλές ασθένειες. Οι γυναίκες θεραπεύτριες υιοθέτησαν το λουλούδι του σαν έμβλημα τους επειδή σχετίζεται με την καρδιά. Θεωρήθηκαν όμως μάγισσες λόγω των γνώσεων που κατήχαν και εκδιώχθηκαν, έτσι το πολύτιμο βότανο ξεχάστηκε. Στο τέλος του 19ου αιώνα άρχισε να χρησιμοποιείτε από τους άνδρες σαν τονωτικό της καρδιάς.


    Σήμερα μετά από εκτεταμένες κλινικές έρευνες επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά η χρησιμότητα του. Οι βοτανοθεραπευτές της δύσης το θεωρούν κυριολεκτικά 'Τροφή της καρδιάς' που βελτιώνει την ροή του αίματος στους καρδιακούς μύες και επαναφέρει στο κανονικό τους επίπεδο τους καρδιακούς παλμούς. Ο κράταιγος είναι αγκαθωτός θάμνος με μεγάλα σκληρά αγκάθια από 3 – 5cm (οξυάκανθος) που φτάνει τα 3 – 6 μέτρα ύψος. Τον συναντάμε σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα και χρησιμοποιείτε σε φράχτες για περίφραξη, τα λουλούδια του είναι λευκά και ανθίζει από τέλος Απριλίου έως Ιούνιο. Οι καρποί του είναι κόκκινοι, στρογγυλοί, με κιτρινωπή σάρκα και περιέχουν 2 -3 σπόρους. Συλλέγονται τέλος καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου. Μοιάζει πάρα πολύ με τον πυράκανθο.
Περιέχει: Φλαβονοειδείς γλυκοσίδες (κερκετίνη, ρουτίνη, βιτεξίνη), ανθοκυανίδες και προανθοκυανίδες, που έχουν επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα. Αυτό που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τον κράταιγο είναι οι καρδιοτονωτικές άμυνες που περιέχει (φαινυλαιθυπαμίνη, μεθόξυ – φαινυλαιθυλαμίνη, τυραμίνη και ίσοβουτυλαμίνη). Επίσης περιέχει : τριτερπενοειδή, τανίνες, χολίνη ακετυχολαμίνη, πουρίνες (αδενοσίνη, αδενίνη, γουανίνη και κουμεϊκό οξύ) αμυγδαλίνη και πηκτίνη.
    Ο κράταιγος έχει ερευνηθεί διεξοδικά. Η κύρια φαρμακευτική του επίδραση οφείλεται στα βιοφλαβονοειδή που περιέχει. Αυτά τα συστατικά χαλαρώνουν και διαστέλλουν τις αρτηρίες, ιδιαίτερα τη στεφανιαία αρτηρία. Αυτό αυξάνει τη ροή του αίματος στους καρδιακούς μύες. Τα βιοφλαβονοειδή είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη ή τη μείωση του εκφυλισμού των αιμοφόρων αγγείων. Τονώνει τα τοιχώματα των αγγείων και του καρδιακού μυός. Βελτιώνοντας τη συσταλτικότητα του μυοκαρδίου. Δίνεται στην αρχική φάση της ανεπάρκειας της καρδιάς και σε ισχαιμία. Κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι βοηθάει στην ιδιοπαθή υπέρταση αλλά και σε εκείνη που οφείλεται σε αρτιριοσκλήρυνση. Η χρήση του κράταιγου επεκτείνεται στην ταχυκαρδία και την αρρυθμίες της καρδιάς .
    Η κινέζικη βοτανολογία υποστηρίζει ότι τονώνει την καρδιά και τον χρησιμοποιούνε σαν το καλύτερο αντιγηραντικό. Τον ονομάζουν το βότανο για τη γερασμένη καρδιά. Ο κράταιγος αποδεδειγμένα με εκτεταμένες κλινικές έρευνες έχει τη δυνατότητα να διαλύει τις αθηρωματικές πλάκες στα αγγεία ( στεφανιαία, αορτή, καρωτίδα, περιφερειακό αγγειακό δίκτυο) Είναι βότανο χωρίς καμία αντένδειξη παρ' όλα αυτά πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται υπό την επίβλεψη ειδικού και ειδικά όταν λαμβάνεται ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα ή βότανα.
    Η εταιρία μας διαθέτει φύλλα και άνθη κράταιγου για παρασκευή τσαγιού. (δοσολογία ρίξτε σ'ένα φλιτζάνι βραστό νερό μια κουταλιά του γλυκού κράταιγο σκεπάστε το και αφήστε το για δέκα λεπτά) Πρέπει να πίνεται 3 φορές την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης διαθέτουμε φυσικές σταγόνες (βάμμα) κράταιγου. Δοσολογία ρίχνουμε 10 σταγόνες σε λίγο νερό 3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον ένα μήνα.

 

www.divinum.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2310 948560

Μυστικά - Συνταγές

Ρωτήστε μας για χονδρική