ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ

Share on facebook
Share on twitter

 

Συνταγές και μυστικά που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

 

    Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος από τα πρώτα χρόνια προσπαθούσε μέσα από διάφορους τρόπους να βελτιώσει την ζωή του ή και να λύση προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν πρώτα με την παρατήρηση και μετέπειτα με την μελέτη και τα πειράματα. Η χρήση των κεραλοιφών ξεκίνησε από την αρχαιότητα καθώς υπήρχε η ανάγκη για προϊόντα που είναι κατάλληλα για επάλειψη κυρίως για θεραπευτικούς σκοπούς.

Έτσι ο συνδυασμός φυσικού κεριού μέλισσας, ελαιολάδου και εκχυλίσματος βοτάνων άρχισε να κερδίζει έδαφος για την αποτελεσματικότητα του αλλά και για την ευκολία που έχει η χρήση του.
    Το κερί της μέλισσας που είναι και η βάση των κεραλοιφών διαθέτει πληθώρα από ευεργετικές ιδιότητες: θρεπτικές, ενυδατικές, καταπραϋντικές, μαλακτικές αντιγυραντικές και αντιμυκητιακές είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητες που έχει το αγνό κερί μέλισσας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του κεριού είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της πρόπολης και του βασιλικού πολτού, αφού οι μέλισσες προσθέτουν μικροσκοπικές ποσότητες σε κάθε κελί της κηρήθρας.
    Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη E, πολυφαινόλες, και χλωροφύλλη. Επιπλέον, περιέχει και άλλα σημαντικά δραστικά συστατικά, υψηλά ποσοστά βιταμίνης K και ιχνοστοιχεία όπως νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο που είναι ευεργετικά για το δέρμα. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση που έχουν οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη E, προστατεύεται το δέρμα από πρόωρη γήρανση.
    Τέλος τα εκχυλίσματα των βοτάνων και ο κατάλληλος συνδυασμός τους προσθέτουν στην κεραλοιφή τις ευεργετικές ιδιότητες τους. Πιστοί στην παράδοση με πολύ μεράκι και έρευνα δημιουργήσαμε μια σειρά από δεκατέσσερις διαφορετικές κεραλοιφές. Οι διάφοροι συνδυασμοί των εκχυλισμάτων δίνουν λύσεις στις διαφορετικές ανάγκες μας.
Λύσεις από φυσικά συστατικά της Ελληνικής γης.

 

Περισσότερα για κεραλοιφές

Δείτε επίσης