Τι είναι αποτοξίνωση; 20 βότανα σύμμαχος στην αποτοξίνωση.

Share on facebook
Share on twitter

Είναι γεγονός ότι η αποτοξίνωση επιτυγχάνεται μέσω της απομάκρυνσης των βλαβερών τοξινών στον οργανισμό. Ωστόσο, τι είναι αυτό που προκαλεί τις τοξίνες και επιφέρει στον οργανισμό μας δυσλειτουργίες και δυσάρεστα αποτελέσματα; Πώς απομακρύνονται οι τοξίνες εύκολα δίχως κόπο;
Οι τοξίνες μπορούν ουσιαστικά να διαχωριστούν σε δυο βασικές διαφορετικές κατηγορίες. Τις τοξίνες που παράγονται από τον οργανισμό μας χωρίς να μεταβολίζονται λόγω της φυσιολογίας του σώματος (ενδογενείς) καθώς και τις φαρμακευτικές τοξίνες, οι οποίες προέρχονται από συστατικά που εμπεριέχονται κυρίως σε φάρμακα (εξωγενείς). Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ουσιαστικά η δημιουργία των τοξινών προέρχεται από κακές συνήθειες όπως αλκοόλ, την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών τροφών, ζάχαρης και καφεΐνης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τα συμπτώματα που παρατηρούνται στο ανθρώπινο σώμα εξαιτίας των τοξινών είναι κατά κύριο λόγο η σωματική κόπωση, η χαμηλή ενέργεια, η μειωμένη πνευματική διαύγεια και η κακή διάθεση. Επιπροσθέτως, η κακή λειτουργία του εντέρου φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς παρουσιάζεται ζήτημα δυσκοιλιότητας, χωρίς να αποβάλλονται οι τοξίνες. Τέλος άλλα συμπτώματα είναι το αίσθημα φουσκώματος στην κοιλιακή χώρα, η εμφάνιση ακμής και δερματικών εξανθημάτων, πονοκέφαλος και παχυσαρκία.
Συμπερασματικά, μέσω των παραπάνω ενδείξεων ο ανθρώπινος οργανισμός αποζητά την χαμένη του ισορροπία και τον «καθαρισμό» του από τις βλαβερές ουσίες που αναπόφευκτα εισέρχονται στο σώμα μας καθημερινά.
Το φυσικό ελιξίριο με 20 βότανα συμβάλλει στην επαναφορά της λειτουργίας του εντέρου βοηθώντας τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες. Επίσης, τα περισσότερα βότανα έχουν αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύοντας την ομοιόσταση του οργανισμού από μικροοργανισμούς. Ακόμη είναι εφιδρωτικά ώστε μέσω του ιδρώτα και της επιδερμίδας να απομακρύνονται οι τοξίνες.
Οι φυσικές σταγόνες για αποτοξίνωση σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνη C και πτωχή σε ζάχαρη, αλάτι, χρωστικά και συντηρητικά θα σας προσφέρει αμεσότερα ευεργετικά αποτελέσματα και θα συμβάλει στην υγεία του οργανισμού.

Λίγα μυστικά για πιο εύκολη και γρήγορη αποτοξίνωση.
Σε περίπτωση που είστε vegan φροντίστε να συμπληρώνετε την πρωτεΐνη που θα παρείχατε στον οργανισμό μέσω κατανάλωσης κρέατος. Τα σωστά επίπεδα πρωτεΐνης προσφέρουν ενέργεια και μειώνουν το αίσθημα κόπωσης.

1. Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

2. Αυξήστε την κατανάλωση νερού 2lt τουλάχιστον.

3. Αποφύγετε όλες τις τυποποιημένες τροφές.

4. Αυξήστε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν βιταμίνη c.

5. Αυξήστε την  σωματική άσκηση.

6. Αποφύγετε την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης.

7. Μειώστε & ελέγξτε το άγχος και το στρες.

8. Αυξήστε την κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών.

9. Αυξήστε την κατανάλωση φρέσκων χυμών.

Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί εξαιρετικό πρότυπο ισορροπημένης διατροφής. 

Δείτε επίσης