Σταματήστε τους μύκητες των νυχιών.

Share on facebook
Share on twitter

 

Είναι γεγονός ότι οι μύκητες ταλαιπωρούν πολλά άτομα μειώνοντας την υγεία των άκρων τους και προκαλώντας τους ντροπή για την όψη των νυχιών τους. Οι μύκητες στα νύχια ουσιαστικά προκαλούν λοιμώξεις στα νύχια των χεριών και των ποδιών. Βέβαια, το πρόβλημα φαίνεται να είναι εντονότερο στα πόδια κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Οι μύκητες συνήθως είναι επίμονοι και βρίσκονται στην άμμο της θάλασσας, στα αποδυτήρια, σε κλειστά παπούτσια καθώς επίσης σε πετσέτες και ψάθες. Τα συμπτώματα και οι ενδείξεις ότι έχετε κολλήσει μύκητες είναι εμφανής και καλό είναι να βρείτε άμεσα λύση για το πρόβλημα. Θα παρατηρήσετε, λοιπόν τα νύχια σας να αποκτούν μια κίτρινη ή καφέ όψη, να είναι τραχιά και το μολυσμένο νύχι να αποκολλάται από το υγιές δέρμα.

Σαφώς η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση ωστόσο τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά μπορείτε να ακολουθήσετε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους και να απαλλαγείτε άμεσα από τους μύκητες.

1. Η καθημερινή περιποίηση των άκρων σας είναι πολύ σημαντική. Ο καλύτερος τρόπος είναι να πλένετε τα άκρα σας με σαπούνι τεϊόδεντρο. Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο προέρχεται από το καλύτερο αντιμυκητιακό βότανο. Απομακρύνει τους μύκητες και περιποιείται την επιδερμίδα και το νύχι, αφήνοντας το υγιές. Ακόμα είναι απλό στην χρήση του.

2. Κάντε ένα θεραπευτικό ποδόλουτρο ώστε να προφυλαχθείτε από τους μύκητες ή να τους εξουδετερώσετε άμεσα.
• Γεμίστε μια λεκάνη χλιαρό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι.
• Στην συνέχεια προσθέστε τα πιο ωφέλιμα αντιμυκητιακά αιθέρια έλαια. 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο, 3 σταγόνες ριγανέλαιο και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλο. Μουλιάστε τα πόδια σας για 30 λεπτά και στην συνέχεια σκουπίστε τα με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα.

3. Καθαρίστε τα παπούτσια σας από τους μύκητες. Η ολοκληρωμένη δράση θα σας σταματήσει το πρόβλημα μια για πάντα
• Πλύνετε τα παπούτσια σας εσωτερικά και αφού στεγνώσουν τοποθετήστε ένα πουγκί γεμάτο με χοντρό αλάτι, 5 σταγόνες τεϊόδεντρο και 5 σταγόνες ριγανέλαιο. Τα αιθέρια έλαια θα σκοτώσουν τους μύκητες ενώ το αλάτι θα τραβήξει την υγρασία που δημιουργεί τους ανεπιθύμητους εχθρούς.

Αγαπημένα tips:

1. Την καλοκαιρινή περίοδο καλό είναι να φοράτε ανοιχτά παπούτσια ώστε να μην ιδρώνει το πόδι σας και να μην αυξάνεται η θερμοκρασία. Σε περίπτωση που φοράτε κλειστά υποδήματα, προτιμήστε βαμβακερές κάλτσες και όχι συνθετικές ώστε να αναπνέει τόσο η επιδερμίδα σας όσο και τα νύχια σας. Το ίδιο ισχύει και για τα γάντια τον χειμώνα.

2. Κόβετε συχνά τα νύχια των άκρων σας ώστε να μην δημιουργούνται μολύνσεις.

3. Μην χρησιμοποιείτε κοινά εργαλεία ονυχοπλαστικής και πετσέτες. Σε περίπτωση που επισκεφτείτε έναν αισθητικό ενημερώστε τον για το πρόβλημα σας ώστε να μεριμνήσει κατάλληλα.

4. Να φοράτε πάντα παντόφλες σε δημόσιους χώρους, όπως κοινές ντουζιέρες και πισίνες.

5. Είστε επαγγελματίες αισθητικοί ή ειδικοί ονυχοπλαστικής;

  • Καθαρίστε τους πάγκους του χώρου σας ακόμα και τα εργαλεία σας με αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο ή γαρύφαλλο. Απολυμαίνουν τέλεια τις λείες επιφάνειες και αφήνουν τον χώρο καθαρό και προστατευμένο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγες σταγόνες στο ποδόλουτρο των πελατών σας. Εξάλλου κάθε πελάτης αξίζει την φροντίδας ενός επαγγελματία.

Δείτε επίσης