Γιατί να επιλέξετε ψυχοθεραπεία online;

Share on facebook
Share on twitter

Είναι γεγονός ότι η ψυχοθεραπεία εξ ’αποστάσεως χάρη στην τεχνολογία αποτελεί ένα καλό τρόπο για να επιλύσετε τυχόν προσωπικά ζητήματα ή προσωπικές δυσκολίες. Η συμβουλευτική είναι ένας κλάδος της ψυχολογίας, ο οποίος εστιάζει στα προσωπικά κίνητρα του ατόμου για αλλαγή ή ανάπτυξη της ζωής του. Οι αλλαγές αυτές αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα, κοινωνικά και επαγγελματικά ζητήματα, θέματα προσωπικής αυτοβελτίωσης που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής ή την ψυχολογική καταπόνηση.

 

Η online συνεδρίες μέσω skype ή άλλων επαγγελματικών ασφαλή ιστότοπων μπορούν επάξια να συγκριθούν με την παραδοσιακή μέθοδο συνεδριών δια ζώσης. Ο τρόπος αυτός εξάλλου δίνει την δυνατότητα να μειώσουμε τις αποστάσεις, τηρώντας πλήρως την εχεμύθεια του ατόμου. Μάλιστα πολλές φορές ο πελάτης μπορεί να μην δώσει τα στοιχεία του. Ακόμη, φαίνεται να τηρείται η εχεμύθεια από τον περίγυρο του ατόμου χωρίς να υπάρχει ο φόβος τυχόν στιγματισμού. Συνήθως, μικρές κοινωνίες μπορούν άστοχα να σχολιάσουν κάτι, ωστόσο μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή δεν μπορεί να γίνει κανείς αντιληπτός από το κοινωνικό περιβάλλον.
Ακόμα, φαίνεται ο ενδιαφερόμενος να κερδίζει πολύτιμο χρόνο αφού δεν μπαίνει στην διαδικασία μετακίνησης ή αν έχει περιορισμένο χρόνο.

Σημαντικό όφελος είναι ότι πολλές φορές το άτομο αισθάνεται συντομότερα οικειότητα εξαιτίας τους γεγονότος ότι βρίσκεται στον προσωπικό του χώρο. Συμβάν που διαπιστώνεται ότι ωφελεί ακόμα και άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο άγχος και δυσκολεύονται να το διαχειριστούν. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στις online συνεδρίες έχουν εύκολη πρόσβαση άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή αδυναμία μετακίνησης λόγω ηλικίας ή και ακόμη επειδή βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά επιθυμούν να κάνουν ψυχοθεραπεία στην μητρική τους γλώσσα.

Συνεπώς, η online συνεδρία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του θεραπευόμενου και να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που τον απασχολούν.

Ελένη Κουτλουμπάση,
Σύμβουλος ψυχικής υγείας-M.A. Counselling.

Δείτε επίσης