Φτιάξτε φυσικό αντικουνουπικό.

Share on facebook
Share on twitter

Αντικουνουπικό με αιθέρια έλαια

Απολαύστε τις καλοκαιρινές μέρες ξέγνοιαστοι χωρίς την ενοχλητική παρουσία των κουνουπιών. Δημιουργήστε με φυσικό τρόπο το δικό σας αντικουνουπικό και προστατευτείτε από τα τσιμπήματα, τις κοκκινίλες και τον κνησμό. Επίσης, διατηρήστε την υγεία της επιδερμίδα σας χωρίς να την επιβαρύνετε με χημικές βλαβερές ουσίες. Η φύση φρόντισε να μας δώσει πληθώρα βοτάνων με αντικουνουπικές ιδιότητες. 

Οι παρακάτω συνταγές θα σας ανταμείψουν και θα εξαφανίσουν κουνούπια και σκνίπες. Δημιουργήστε το δικό σας φυσικό spray για το σώμα και το χώρο σας. Επιλέξτε την συνταγή που σας ταιριάζει.

1η Επιλογή-Εξαλείψτε τα κουνούπια:
Χρήσιμα υλικά:
2 κούπες απιονισμένο νερό
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρωνέλας

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε το απιονισμένο νερό μέσα σε ένα μπουκάλι με spray, για να μπορείτε να το ψεκάσετε εύκολα στο σώμα σας και γύρω σας. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια και ανακαινίστε το μπουκάλι καλά! Ψεκάστε στο σώμα σας και γύρω σας. Τα παραπάνω αιθέρια έλαια έχουν συνεργατική δράση για καλύτερο αποτέλεσμα ακολουθήστε ακριβώς την δοσολογία.

2η Επιλογή- Ενισχυμένη δράση-έντονο αποτέλεσμα:
Χρήσιμα υλικά:
100 ml απιονισμένο νερό
50 ml βάμμα λεβάντας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρωνέλας

Εκτέλεση:
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο αποτελεσματική λύση. Τοποθετήστε το απιονισμένο νερό μέσα σε ένα μπουκάλι. Στην συνέχεια, ρίξτε το βάμμα λεβάντας και τις σταγόνες των αιθέριων ελαίων. Ανακαινίστε το μπουκάλι καλά και ψεκάστε το σώμα σας.
Προσοχή: Μην χρησιμοποιείται το spray στο πρόσωπο και μην το φέρετε σε επαφή με τα μάτια ή σε ανοιχτές πληγές.

Δείτε επίσης