Βότανα - Τσάι - Βάμματα - Μπαχαρικά - Λάδια Βοτάνων - Φυτικά Έλαια - Divinum

Τηλέφωνο Παραγγελιών:
2310 948560
Δευ. - Παρ.: 09:00-21:00

ΑΡΓΚΑΝΦΥΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ

Αργκάν

SKU προϊόντος: argan
8,90 €
Αντιγηραντικό "υγρός Θεός".
Συσκευασία:30ml

Περιγραφή

Οι μαροκινοί το αποκαλούν «Υγρό Θεό» ή «υγρό χρυσάφι» της ερήμου, χάρη στις ευεργετικές του επιδράσεις για το δέρμα και τα μαλλιά. Το έλαιο Argan παράγεται από τους πυρήνες του ομώνυμου δένδρου, που ευδοκιμεί κυρίως στο Μαρόκο. Είναι παγκοσμίως γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Η παραγωγή του ελαίου Αrgan, που γίνεται κατά κύριο λόγο με παραδοσιακές μεθόδους, είναι μια μακρά διαδικασία. Κάθε κουκούτσι πρέπει να ανοιχτεί ώστε να αφαιρεθούν οι σπόροι και λέγεται ότι για να παραχθεί ένα λίτρο λαδιού χρειάζονται 20 ώρες δουλειάς. Γνωστό για την ισχυρή επανορθωτική και αντιγηραντική του δράση, το argan oil αποτελεί μυστικό ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Οι γυναίκες της περιοχής το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου και του σώματος, για την πρόληψη και τη θεραπεία του σκασμένου δέρματος, αλλά και για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Η πιο σπουδαία δράση του argan oil είναι η αντιγηραντική του δύναμη, αφού βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική της όψη.

 

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί φυτικά έλαια που προέρχονται από ψυχρή έκθλιψη (δηλαδή συμπιέζονται τα άνθη και τα μέρη του φυτού) και είναι 100% φυσικά δεν περιέχουν άλλα έλαια, για να μπορείτε να λαμβάνεται όλες τις ιδιότητες του φυτού σωστά και αποτελεσματικά.

Ιδιότητες

Το σύνολο των ιδιοτήτων του αργκάν είναι:
1. Aντιρυτιδικό
2. Αντιοξειδωτικό
3. Ανανεώνει τα κύτταρα
4. Μειώνει το βάθος των ουλών
5. Ανακουφίζει στα εκζέματα
6. Κατά της νεανικής ακμής
7. Ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος
8. Ενυδατώνει σε βάθος
9. Χρησιμοποιείται κατά των ραγάδων
10. Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα
11. Δυναμώνει τα μαλλιά και δίνει λάμψη στην τρίχα
12. Θρέφει τις σπασμένες άκρες των μαλλιών
13. Ανακουφίζει από τη φαγούρα
14. Ενισχύει τα αδύναμα νύχια

Συστατικά

Η σύνθεση του αργκάν έχει πλέον αναλυθεί και μελετηθεί.Το μυστικό φαίνεται ότι κρύβεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (80%). Επιπλέον, αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δεκαπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε σε σχέση με το ελαιόλαδο ενώ περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες, σκουαλένιο, φαινόλες και καροτένια που δρουν εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει 70,2 mg βιταμίνης Ε ανά 100 γραμ. (βιταμίνη πολύ σημαντική για το δέρμα) σε αντίθεση με το ελαιόλαδο που περιέχει μόλις 12 mg ή το φοινικέλαιο που περιέχει 25,6 mg. Γι’ αυτό και είναι το πιο θρεπτικό, ενυδατικό και αντιρυτιδικό έλαιο που συναντάμε στη φύση.

Ιστορία

Το δένδρο αναπτύσσεται στην ημιερημική ζώνη της Σαχάρας αν και κάποτε κάλυπτε όλη τη Βόρειο Αφρική. Σήμερα προστατεύεται από την UNESCO, ως παγκόσμιος πολιτιστικός θησαυρός. Πρόκειται για έναν αειθαλή αγκαθωτό θάμνο με διάρκεια ζωής 150-200 χρόνια, που μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα ύψος. Με το βαθύ ριζικό του σύστημα προστατεύει το έδαφος από τη διάβρωση στα βόρεια της έρημου Σαχάρας. Τις περιόδους εκτεταμένης ξηρασίας δεν κάνει καρπούς. Αυτό το εκπληκτικό δένδρο αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1510 από τον εξερευνητή Λέοντα τον Αφρικανό και καλύπτει σήμερα μια τεράστια πεδιάδα 2,5 εκατομμυρίων εκταρίων ανάμεσα στα όρη Άτλας και Αντιάτλας.

Μυστικά - Συνταγές

Ρωτήστε μας για χονδρική